Politik på flere områder

Legetøj

Børnehuset Søbæk holdning til IT og legetøj

Ligesom alt andet legetøj børnene har med, så iagttager vi, hvordan legetøjet bliver brugt og om det er til gavn for børnegruppen. Det nemmeste i verden ville være at vi forbød det – men vi synes IT legetøj er et godt stykke legetøj, og det er med til at udvikle børnene, så de kan håndtere fremtidens udfordringer.

Vi er klar over, at det er et kontroversielt legetøj som vi voksne måske ikke har den samme forståelse for som fodbold, biler og Lego.

Vi har den regel, at der kun må spilles efter frugt. Det er ca. kl. 14.30. På dette tidspunkt har flere børn været gang med mange aktiviteter siden kl. 7-8 om morgenen, sammen med mange børn og voksne. Vi ser derfor at dette legetøj, kan for nogle børn være en god pause. Denne regel kender børnene og de overholder den uden problemer og konflikter.

Her i Børnehuset Søbæk har vi indført timeout. Det betyder at vi i en kort eller lang periode kan forbyde at medbringe og lege med et bestemt stykke legetøj. Eksempel vis kan der opstå for mange konflikter om et bestemt stykke legetøj, eks. slåskampe med sværd, og vi indfører derfor en timeout i en periode. Forældrene og børnene har selv ansvar for det legetøj som medbringes i Børnehuset Søbæk.

På Medierådets hjemmeside står der om It:

Omkring læring

Noget af det første man bemærker, når flere børn og unge sidder sammen ved en computer, er deres evne til at lære fra sig. Når en kyndig og en mindre kyndig spiller sidder sammen, spørger den mindre kyndige, og den mere erfarne fortæller, hvad der sker. Børn er utrolig gode til og glade for at forklare deres verden: ”Se, når jeg trykker her, så får jeg den og den, og klikker jeg på den der, så samler jeg den der op.” Den mindre kyndige kigger og nikker, suger det til sig og kan ved lejlighed selv prøve sig frem. Omkring socialt samvær "Børn og unge bruger i høj grad computerspillet til at skabe et socialt netværk. At spille computerspil er en social samværsform og en anledning til at lege og være sammen. Der bliver talt og grinet sammen, når der spilles. Det er oftest sjovere at sidde i samme rum og spille sammen eller mod hinanden end at sidde derhjemme og spille alene med computeren som modstander.” Skrevet af ledelse august 2013. 1 Vedtaget af bestyrelsen 13. august 2015, og tages op igen august 2017. Til slut vil vi gøre opmærksom på, at hvis I som forældre synes Jeres børn spiller for meget på It legetøj foreslår vi, at I indbyrdes laver en aftale om at jeres børn ikke skal have IT legetøj med. Det at sige nej til sine børn, skal følges op med en forklaring på hvorfor der bliver sagt nej, samt skal I som forældre huske på at kravene fra børnene kun bliver større når starter i SFO og skole. Her vil kravene være at få mobiltelefon, Ipad, Ipod, og computer m.m. med i skole.

Kostpolitik

I Børnehuset Søbæk følger vi Helsingør Kommunes Kostpolitik, som tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens anbefalinger.

Vi bestræber os på at følge de 8 kostråd:

  • Spis frugt og grønt 6 om dagen. (Børn 3-5 om dagen)
  • Spis fisk og fiskepålæg flere gange om ugen
  • Spis kartofler, ris el. pasta og groft brød hver dag
  • Spar på sukker især fra sodavand, slik og kager
  • Spar på fedtet især fra mejeriprodukter og kød
  • Spis varieret  Sluk tørsten i vand
  • Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen (Børn 60 minutter)

Morgenmad – fælles for alle, der er morgenmad hver dag fra 6:30 – 7:30.

Vi tilbyder økologisk havregrød, økologiske havregryn, økologisk cornflakes og hjemmebagt grovbrød. Der vil være ost, økologisk syltetøj og smør til brødet.

Til morgenmaden serveres økologisk letmælk og vand.

Frokost 0-3 år, frokosten bliver tilberedt af vores kok Line, som sørger for varieret mad der følger årstiderne. Maden er så vidt mulig økologisk. Til frokostmåltidet tilbydes børnene vand. Børn under ét år tilbydes mælk. Vi tilbyder alt slags kød, men tager hensyn til særlige behov, hvis det kan lade sig gøre. Line hænger madplanen op på opslagstavlen, så I kan se hvad jeres barn får at spise.

Frokost 3-6 år, børnene tilbydes vand til deres madpakker.

Eftermiddagsmad 0-3 år, børnene tilbydes friskt hjemmebagt grovbrød og frugt til eftermiddagsmad. Der til tilbydes vand og mælk.

Eftermiddagsmad 3-6 år, børnene skal medbringe en frugtpose, og om eftermiddagen spises den medbragte frugt, samt friskbagt brød fra vores køkken. Børnene tilbydes vand til eftermiddagsmåltidet.

Fødselsdag 0-3 år, i vuggestuen opfordres I forældre til at medbringe frugt eller boller til børnene på stuen. Nogle forældre laver frugtspyd, frugtsalat eller medbringer noget andet frugt end det børnene får til hverdag. Evt. ananas, melon, jordbær etc. Andre bager et stort fad boller og pynter med flag, så det ser festligt og indbydende ud. Vi sørger for fødselsdagsskilt, flag, sang og leg – og at fødselsdagsbarnet er det særlige midtpunkt.

Fødselsdag 3-6 år, i børnehaven fejres barnet med flag, sang, leg og fødselsdagsskilt. I skal som forældre til at tænke i sunde alternativer, hvis barnet vil dele ud i børnehaven. Vi vil ikke have uddeling af slik i børnehaven på baggrund af indholdet af sukker, farvestoffer, tilsætningsstoffer etc.

Afslutning, ferie m.m. når barnet skal holde fødselsdage, ferie, fået en lillebror/søster, holder op mv. vil vi gerne have sunde ting og sager. Kager, slik og is er ikke velkomne. Hvis børnene får is, slik, kage eller andet sukkerholdigt til alle mærkedage, vil sukkerindtaget i institutionen hurtigt blive meget højt.

På Julehyggedagen, får børnene risengrød med kanelsukker om eftermiddagen, samt et glas saft. Vi husker også at sætte noget frem til børnehavenissen.

Til fastelavn, bager hvert hus sine egne fastelavnsboller, som nogle af børnene også er med til at lave. Fastelavnsbollerne serveres om eftermiddagen, efter vi om formiddagen har slået katten af tønden og leget andre sjove fastelavnslege.

Sommerfest, der vil være en is til børnene til vores sommerfest.

Evaluering i bestyrelsen, august 2017

DGI bevægelses institution

DGI Bevægelsespolitik 2016

Vision

- Vi vil indrette en institution der udfordrer barnets sanser, og giver mulighed for bevægelse i alle rum og alle aktiviteter

- Vi vil inddrage forældrene mest muligt i vores aktiviteter

- Gennem bevægelse vil vi skabe livsglæde og livsduelighed hos alle børn Værdigrundlag

- R.E.A – Respekt, Engagement, Autensitet

- Og det skal kunne ses, hver dag, i alle situationer

Formål

- Vi vil styrke børns kendskab til deres egen krop, styrke fællesskabet, optimere trivsel og udvikling, samt styrke alle sanser.

- Og ikke mindst, bliver man i godt humør, når man bevæger sig

Succeskriterier

- At man kan se en fremgang i det enkeltes barns kropskontrol

- At det enkelte barn kan og tør prøve noget nyt

- At huset er indrettet på en måde, så bevægelse er en del af hverdagens aktiviteter

Indsatser

- At de voksne italesætter bevægelse på en positiv måde

- At der hver dag er planlagte aktiviteter med fokus på bevægelse

- Vi får materialer der understøtter vores vision, eks. klap op borde, måtter, måtter, m.m. Hver stue har fået tildelt 5000 kr. til indkøb.

Dokumentation og Evaluering.

- I gennem billeder af barnet i dag, og billeder af næste skridt - Billeder og tekst på Facebook - Ved forældresamtaler - Gennemgang af aktiviteter på personalemøder - Bruge bevægelses aktiviteter ved vores kommende projekter - Gennemgang af huset for at se om det er indrettet med fokus på aktiviteter Forankring og opfølgning - Fast punkt på dagsorden til personalemøder - Gennemgang af de enkelte børn på stuemøder

Samarbejdspartnere - forældre

Facebook politik

Facebook politik

Børnehuset Søbæk har oprettet en Facebook profil, som kun omhandler ting som sker i Børnehuset Søbæk.

Vores Facebook profil er åben for alle, og skal bruges til information til forældrene og er ligeledes markedsføring til eventuelt nye forældre.

Lederen og en medarbejder lægger billeder og små historier op på siden, når de får det tilsendt af personalet. Lederen og medarbejderen har ansvaret for at de børn som ikke må lægges på Facebook, bliver fjernet på de tilsendte billeder.

Det er kun lederen og medarbejderen som har tilladelse til at lægge ting på Facebook. De kan ligeledes beslutte at slette evt. kommentarere. Det bestræbes at personalet ikke er venner med forældrene på Facebook, og ikke kommenterer på Børnehuset Søbæks profil.

Evaluering næste gang er maj 2016.