Traditioner

I Børnehuset Søbæk lægger vi stor vægt på at holde fast i vore traditioner, som er bygget op igennem mange år, da vi mener det er vigtigt for børn at få kendskab til de danske traditioner.

Fastelavn: I perioden op til fastelavn klipper vi fastelavn pynt på stuerne - ud fra det enkelte barns lyst og vi laver fastelavnsris med børnehavebørnene. Både i vuggestuen og børnehaven slår katten af tønden, og børnene møder udklædt. I tønderne er der legetøj til fælles brug efter tøndeslagningen, og lidt guf i form af frugtstænger, clementiner eller popcorn. 

Påske: Vi laver masser af påskepynt og i børnehaven slutter påskeforberedelserne af med en børnepåskefrokost den sidste dag inden påskeferien. 

Afslutningsmiddag: I april holder vi afslutningsmiddag for de store børn, som skal starte i SFO og skole i maj. Hele dagen sættes af til fælles udflugt for de børn der igennem en periode har gået sammen i "storgruppe".  

Sommerfest/spiseaften: Inden sommerferien starter, holder vi en familieaften i form af enten et grill - eller et fælles buffetarrangement. Vi har en forældrestyret støtteforening der står bag arrangementet. 

Jul: December står i julens tegn. Vi klipper og klistrer, laver hemmeligheder der pakkes ind og gives med hjem og vi producerer julepynt til hver afdelings juletræ. Vi har en risengrøddag, og julen rundes af med et fælles udendørs julearrangement hvor vi ønsker hinanden glædelig jul - alle familer inviteres. 

Luciadagen: Vi inviterer på hjemmebagte luciaboller, kaffe & the  - en mørk decembermorgen, her går de store børn luciaoptog med tændte lys gennem alle 3 huse.